Publicat de: FlorinP. | August 8, 2015

Jurnal de platformă onshore – Episodul III


Acest articol este o continuare al Jurnalului de platformă onshore. Găsiți episodul I aici și episodul II aici.

Timpul a trecut și iată că din nou tura lui Adi s-a terminat și trebuie să ajung pe platformă. Am ajuns pe platforma Bravo, în locul lui Ciprian unde urma să lucrez cu David, ceea ce era destul de convenabil, deoarece amândoi stăteam în același apartament și plecam și veneam amândoi odată. Am terminat SAT-ul și după vreo 2 săptămâni de stat acolo, a cam început vânzoleala cu platforma, adică cine va face parte din echipa de pe mare.

Ulterior în locul lui Ciprian, aici în Hartlepool și-a făcut apariția și Nicolae David, un alt coleg de al meu, care urma să stea fix două săptămâni cât Ciprian își făcea concediul în România. Lucrurile au mers atât de bine, încât, datorită lui Bert am făcut în așa fel să ne mutăm împreună în același apartament. Moșu (n.r. spaniolul Luis Doadrio) a rămas în Sandpiper (un alt apartament închiriat pentru noi), el fiind cel care trebuia sa se mute, David a fost upgradat la Trafalgar (cel mai frumos apartament din cele 3 care erau închiriate pentru noi) și Nicu s-a mutat aici, cu mine, în Pilot House în camera lui David.

Pe măsură ce timpul trecea în cărți pentru platformă a apărut și Luis, specialistul PRM ce venea din partea Yokogawa Spania, lucru pe care l-am aflat la o masă, în a II-a mea săptămână din această tură, cu câțiva manageri din Olanda, Mark van Oterllo, fost Branch Manager în România, cel care a înființat compania și Peter Roodenburg la care am fost destul de norocos să particip, alături de Ryan și de Bert. Simțeam că zilele mele pe proiectul ăsta erau cam numărate, deoarece dintre toți, eu aveam cea mai mică experiență și făceam parte dintr-un birou, de care se puteau dispensa foarte ușor.

Teoretic, păream ca și executat, și în acele momente, deși nu știam ce se întâmplă sau că se întâmplă așa ceva, la concurență pe 2 posturi eram eu, Adi Cârtea și Luis Doadrio. Luis este un spaniol din Madrid, care are o experiență de aproximativ 18 ani în Yokogawa și care, după cum am afirmat, era dorit de către Bert pe platformă, datorită specializării sale în PRM. Singura lui problemă, pe care a și exprimat-o față de noi era faptul că Spania cere cam mulți bani pentru el și pe de o parte era puțin normal pentru că moșul era uns cu toate alifiile. O altă problemă pe care moșul nu a anticipat-o, și la care mai toți ne-am gândit a fost faptul că nu o să treacă examenul medical. Acum când public acest articol, Luis nu mai face parte din echipa de platformă, deoarece după cum am anticipat, nu a trecut de examenul medical. Mai rămâneam eu cu Adi Cârstea să ne luptăm pe un loc și deși în tura trecută mi se spusese că mă vor lua în echipa ca ar urma să meargă pe mare, parcă simţeam puţină nelinişte în suflet.

Adi este un coleg de al meu, pe care în primii 4 ani îl știam doar după nume, deoarece el era mereu numai în șantier. L-am cunoscut la un training de comunicare organizat de firmă, și de la acel training ne-am împrietenit. Este un tip mai pe la 45 de ani, care locuiește la Vâlcea și care nici acum nu prea vine pe la birou decât, dacă este cu adevărat nevoit. Vă dați seama dacă de 8 ani de când sunt eu în firmă el a stat numai prin șantiere ce experiență are. Plus are și experiență de platformă, are și TUV-ul și a fost din prima acceptat ca făcând parte din echipa care avea să meargă pe mare. Mă gândeam la un moment dat, că dacă ar fi să se aleagă dintre mine și el eu nu aveam nici o șansă.

La un moment dat, mă hotărăsc și îl sun să îi mai dau și lui noutăți despre platformă, mai ales că urma să vină încă 2 săptămâni pe UQ în Scoția a III-a parte a acestui proiect, care se realizează în Methil Scoția și pe care este și Daniel Banu. Auzisem de la David, care și el era planificat să se duca pe UQ, ca nu se va mai duce… și m-am gândit că este posibil să nu se mai ducă nici el. La capătul celalalt al firului, aud o voce a lui Adi, morocănoasă, putin nervoasă, care mă întreba ce se întâmplă pe acolo. Rămân mască! Nu mai înțelegeam nimic. La un moment dat mă adun și-l întreb ce se întâmplă, că eu l-am sunat să îi zic că e posibil să nu se mai ducă pe UQ. Îmi zice că știe, deoarece a primit un mail, în dimineața respectivă, de la Bert în care îi spusese că nu se mai duce în Scoția și că îi mulțumește pentru tot ceea ce a făcut pe proiect, dar din păcate echipa a fost prea mare și a fost nevoit să scoată pe cineva de pe proiect și din păcate pentru Adi, el a fost cel care a fost ales să fie scos de pe proiect, fără să i se dea nici o explicație de ce s-a întâmplat acest lucru.

La auzul acestor cuvinte îmi cam părea rău pentru Adi, dar nu pot să spun că nu îmi părea bine pentru mine, și deși nu era oficial, deoarece nu primisem nici un mail, mai mult ca sigur eu urma să fac  din echipa de platformă. Abia atunci înțelesesem eu de ce era morocănos. Ulterior am văzut că îmi trimisese și un mesaj pe mail să iau legătura cu el, și eu când l-am sunat am făcut-o pur și simplu întâmplător, fără să știu ce se întâmplă și mi-am dat seama de ce era nervos. Căuta ceva răspunsuri, dar deoarece eu eram în Bravo, neavând acces la manageri, eram persoana cea mai nepotrivita la care le putea căuta. Sper că nu m-a acuzat pe mine că l-aș fi dat afară din proiect, prin faptul ca aș fi spus ceva de rău despre el, deoarece sincer să fiu eu cam cu impresia asta am rămas după discuțiile cu el, chiar dacă nu a spus-o niciodată direct pe față.

După ce a plecat Nicu… am rămas singur în apartament până la sfârșitul turei, adică o săptămână, care a trecut foarte repede. Oricum abia aștept să ajung acasă. Pentru mine urma acum training-ul de supraviețuire pe platformă și din septembrie urmează începem jurnalul offshore.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: