Publicat de: FlorinP. | Martie 15, 2013

Ultima găselniță a statului: diurne impozabile!


În acest post voi prezenta un tabel cu sumele maxime peste care românii încep să fie impozitați de către statul român, atunci când vor face deplasări în interes de serviciu în diferite țări ale lumii. Pentru cei care au întrebări îi aștept cu un comentariu la acest post.

Statul român nu mai produce absolut nimic. Cu industria suntem la pământ, și cam toate fabricile sunt la limita subzistenței sau în pragul falimentului, vezi cazul Oltchim, agricultura pentru a produce trebuie să fie făcută la nivel industrial și statul nu prea se mai bagă să investească în așa ceva deci nici de aici nu se mai produce. România începe să trăiască din taxe și impozite și dacă va adera la Euro cred cu tărie că tindem tot mai mult să o luăm pe urmele Greciei, Spaniei, Italiei țări care resimt din plin criza financiară.

Probabil că nemaiștiind de unde să mai obțină bani statul român a apelat și la banii pe care firmele îi acordau angajaților sub formă de diurnă, știind că acei bani sunt o sursă de venit importantă pentru bugetul de stat.

Diurna reprezintă acea sumă de bani pe care firma o acordă zilnic angajatului pentru ca acesta să se poată întreține în acea zi. Asta implică mâncarea, spălatul lenjeriei, și poate că dacă te chibzuiești cum trebuie îți mai rămâne și o sumă de bani pe care să o duci acasă la familie. Dacă pentru străinătate, marjele de diurnă peste care se impozitează sunt acceptabile, atunci când faci o deplasare în interes de serviciu la noi în țară te cam arzi. Dacă ai peste 32,5 lei diurnă pentru România trebuie să plătești impozit. Tu 16% și firma 18% dacă nu mă înșel. Suma mirifică de 32,5 lei rezultă din cei 13 lei, reprezentând diurna acordată bugetarilor atunci când aceștia se deplasează în interes de serviciu în țară, înmulțit cu 2,5 care este marja peste care suma începe să fie impozitată.

Iată și tabelul în funcție de țară:

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: