Publicat de: FlorinP. | decembrie 24, 2011

Nebunia cumpărăturilor de Crăciun


În preajma celor două sărbători importante din an şi anume Paştele şi Crăciunul, lumea parcă a înnebunit cu cumpărăturile. În special de Crăciun vezi numai reduceri peste reduceri, promoţii peste promoţii, false promoţii care uneori dacă cumperi la bax rişti să dai mai mulţi bani decât ai cumpăra aceeaşi marfă pe bucăţi. Dar lumea nu vede… au văzut promoţie, creierul le-a fost spălat şi au început goana după cumpărături.

Toată tevatura asta cu sărăcia şi nevoia românului de a avea… îi fac pe aceştia să dea impresia că sunt săraci pentru ca lumea care îi vede chiar să aibă impresia că sunt săraci. Sincer după mine ăia care nu au ce mânca şi care nu au ce să pună pe masă copiilor sunt SĂRACI! Fraţilor atât timp cât vă descurcaţi şi aveţi ce să puneţi pe masă după mine nu sunteţi … săraci! Prin simplul fapt că nu mai puteţi să puneţi un ban deoparte cum o făceaţi pe vremea lui Ceauşescu poate… asta este, vremurile sunt grele. Şi când îi văd pe aceştia (nu doar pensionarii) pe la ştiri, cum se înghesuie, şi se calcă practic în picioare pentru aşa zisele promoţii mă ia capul. Pe aceea care nu au în casă produsul respectiv (ex. Detergent) îi înţeleg … e promoţie (1 leu mai puţin), dau mai puţini bani, dar pe majoritatea care deja au produsul  în casă şi care se tot duc să cumpere doar CA SĂ FIE… frate nu vă mai înţeleg.

Şi sincer din această cauză vă meritaţi soarta, şi poate meritaţi să fiţi călcaţi în picioare de alţii care sunt în aceeaşi situaţie ca şi voi. Sunt cuvinte grele … ŞTIU ASTA… şi probabil îmi voi atrage multe critici de la oamenii „săraci” dar sincer nu prea mă interesează. Eu am o părere, altii altă părere, eu nu vă pot schimba pe voi deşi vă aduc argumente, voi nu mă puteţi schimba pe mine cu argumentele voastre… şi totul merge înainte.

Da am fost plecat… am făcut ceva bani… mi-am luat masină şi casă în „leasing”… prin programul „Prima Casă”, pe banii mei… toţi credeţi că sunt plin de bani şi acest lucru poate fi adevărat sau nu. Din afară aşa pare… a fost plecat, a reuşit atât de multe într-un timp aşa de scurt, trebuie să fie „blindat”, dar totuşi poate pe dinăuntru situaţia nu mai este aşa de roz. După ce plătesc ratele şi mai fac şi cheltuielile de rigoare… poate unii dintre voi, aceea care mă „judecaţi” aveţi mult mai mulţi bani ca mine. Dar nu stau acum să număr, pentru că fiecare şi le ştie mai bine pe ale lui. Fiecare se descurcă cum crede de cuviinţă!

Să revenim la subiectul cu care am început. Când zice nevastă-mea să mergem la cumpărături într-unul dintre supermarketurile din oraş parcă mi se pune pata. Văd roşu în faţa ochilor! Când ne apropiem şi de o sărbătoare mare, în cazul nostru de Crăciun, mă ia capul de îndată ce ies pe uşă, nu trebuie să astept sa văd aglomeraţia din supermarket.

Ajung la supermarket, bineînţeles trebuie să aştept (slavă Domnului că nu prea mult) până ce se eliberează un loc de parcare, ca să pot parca şi eu, pentru că parchează ROMÂNII până şi pe locurile destinate persoanelor cu handicap, deci vă imaginaţi cât de aglomerat poate să fie. Iei şi tu ca omul un cărucior şi porneşti în cursă. Deci vă spun că nici în trafic nu mă enervez cum mă enervez aici, pentru că în trafic au obţinut dreptul de a şofa după ce au dat un examen, aici fiecare este de capul lui. Nimeni nu urmează nici o regulă „conducând” caruciorul respectiv şi tocmai de aceea se creează nebunia. Toţi sunt disperaţi şi practic aleargă de colo colo să cumpere şi aia şi aia. Am văzut un cuplu care mai aveau puţin şi se luau la ceartă că au trecut pe lângă un raion şi femeia uitase să ia un produs din raionul respectiv. Mare scofală te întorceai şi luai produsul respectiv şi gata nu mai era motiv de ceartă. Am întâlnit pe cineva care îşi „parcase” căruciorul aproape de-a curmezişul. Ii zic odată pardon… nu se simte, mă poate nu am spus eu destul de tare, aşa că mai spun odată… acum sigur mă auzise, deoarece a schiţat un gest către mine dar nu s-a sinchisit. M-am dat şi eu puţin înapoi şi am dat ca nesimţitul cu căruciorul peste al lui ca să pot să trec. Abia aşteptam să zică ceva… dar doar s-a uitat urât.

Sincer nu ştiu de ce sunt oamenii aşa de grăbiţi, dar nici nu voi încerca să îi inţeleg! Să aveţi un Crăciun Fericit şi moşul să vă aducă sănătate şi numai bucurii atât vouă cât şi familiilor voastre!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: