Publicat de: FlorinP. | Aprilie 12, 2011

Abu Dhabi: Big Bus Episodul I


Capitala Emiratelor Arabe Unite, Abu Dhabi, este un oraș foarte mare şi la propiu şi la figurat, şi practic este o insulă în forma literei T aflată în Golful Persic. În traducere liberă, Abu Dhabi, înseamnă ”tatăl gazelei”, iar emiratul cu același nume reprezintă cam 30 la sută din populația totală a statului cu aproape 1,4 milioane de locuitori, şi ca întindere ocupă aproape 80 la sută din suprafața totală a unuia dintre cele mai bogate state din Orientul Mijlociu. Este cel mai verde oraș din stat, autoritățile ”cheltuind” aproape 250 milioane galoane de apă, iar 90 la sută din această apă provine din apa desalinizată a mării.


Ce pot să spun până acum despre acest oraș acum că l-am și vizitat. Pey în partea sa nordică este foarte, foarte modern. Imaginați-vă la noi blocurile construite în perioada comunistă că s-ar despărți și fiecare scară ar forma un zgârâie nor, exact așa sunt clădirile din această parte a oraşului. Clădiri care mai de care mai înalte și mai colorate, unele cu bun gust, dar marea majoritate cu niște culori… hai să spun ciudate.

Oraşul este renumit pentru faimoasa Cornishe, Iranian Market, Carpet Souk, un magazin unde se comercializează aur, celebra mosheie Bin Zayed care este cea de-a III-a ca mărime din lume și cea mai mare din U.A.E. Este deasemenea şi singura moscheie care se se poate vizita de cei care nu sunt de religie musulmană, aceştia putând intra în moscheie cu bunăvoinţa regelui Bin Zayed, Marina Mall cu al său Marina Tower, faimosul parc de distracții Ferrari World, care se află pe insula YAS, împreună cu circuitul de formula 1 pe care Abu Dhabi îl găzduiește în noiembrie.

Pentru a intra în Abu Dhabi trebuie să treci unul dintre cele 3 poduri care fac conexiunea între insulă și main land, Mussafah, Mahqta și al III-lea am uitat cum se numește. Vă voi prezenta oraşul prin prisma călătoriei cu Big Bus-ul prin care face turiştilor un tur al acestui impetuos oraş şi voi structura pe 2 episoade.

Această călătorie cu Big Bus-ul pentru turiști a început pentru mine de la Abu Dhabi Mall care este cea de-a V-a destinație de pe hartă. În principiu, dacă nu sunt festivități care să perturbe traseul acestui autobuz călătoria începe și se termină la Marina Mall având un traseu de aproximativ 2 ore cu comentarii înregistrate în 8 limbi.

Odată urcat în autobuz am zis că mă voi da jos la Marina Mall, la moscheie dacă se poate vizita, şi pe Cornishe. Am trecut pe la Carpet Souk un loc nu prea mare cam cât o parcare de bloc în formă de U unde se vindeau numai covoare. Stăteau pakistanezii şi făceau yoga în aşteptarea clienţilor, dar cum nici unul dintre „turişti” nu s-a sinchisit să se mişte de pe scaun am trecut mai departe. Următoarea destinaţie a fost Iranian Market. Această piată era un fel de obor unde puteai să găseşti absolut orice.

Bineînţeles cum am coborât toată lumea a sărit pe mine să îmi arate tot felul de chestii şi cum nu prea mă interesa mai nimic din ceea ce aveau de vânzare săreau pe mine cu tot felul de oferte. Nu am găsit absolut nimic să îmi placă şi după 20 de minute de aşteptare m-am urcat în următorul autobuz care a trecut pe acolo. Odată urcat în autobuz următoarea destinaţie a fost Abu Dhabi Eastern Cornishe. Faleza, că de fapt asta era Cornishe-ul, cred că a fost una dintre cele mai frumoase pe care am avut plăcerea să le văd. Deşi afară era undeva la 33 de grade căldura se simţea cam cum este la noi în cele mai călduroase zile de vară. Nu vă puteţi imagina cât de frumos putea fi peisajul pornind de la culoarea apei şi până la amenajarea falezei. Repet o splendoare!

După Cornishe am trecut prin centrul istoric al Abu Dhabi-ului unde se aflau câteva statui reprezentând un tun, o ceaşcă, etc şi un fort care se afla la momentul respectiv în reconstrucţie şi în care a stat familia regală pe vremuri de demul apuse.

Am ajuns la Marina Mall şi am fost forţaţi să ne dăm jos. Restaurante peste restaurante, magazine de unde puteai să face shopping, facilităţi de recreere cum ar fi o pârtie de sky şi un patinuar, un turn de unde puteai să vezi cam tot portul, ce să mai o splendoare. . Atracţia principală pentru mine a fost Marina Tower, un loc de unde se vedea tot portul Abu Dhabi-ului. La shopping, în afară de electronice, sincer să fiu nu prea te cam atingeai de nimic. Nişte preţuri de îţi pica faţa. Frăţioare deci ţoalele de firmă max scumpe, unele mult mai scumpe ca în Europa. Am băut un suc în restaurantul amenajat acolo şi am sters-o. M-am dus, m-am uitat, m-am întors şi m-am suit în autobuz la loc.

De acolo am pornit către… dar vă voi spune în episodul următor. V-am pupat! Până la următorul episod vă las în compania unor poze:

Anunțuri

Responses

  1. de vis….poop

    • Da nu te pot contrazice. Sincer eu unul ma asteptam sa fie mai … urat dar asteptarea de acasa nu s-a potrivit deloc cu ceea ce am vazut acolo .

  2. wow….ce frumos!!!…eu aveam alta impresie!!!…exact cum am avut de Israel:)))dar mi-am schimbat impresia in urma vacantei…..asa si cu Dubai-ul….ce poze frumoase.
    Esti un norocos k poti sa vezi ,,lumea,,.te pup si astept poze noi

    • Da intradevar este foarte frumos. Si eu am ramas impresionat de ceea ce am vazut acolo. Daca privesti din acest punct de vedere intradevar sunt norocos… dar acum sunt insurat si pentru viata de familie aceste plecari nu prea fac bine. Pentru tine e foarte bine pentru ca tu esti plecata cu sotul tau. Oricum nu prea am de ce sa ma plang 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: