Publicat de: FlorinP. | februarie 19, 2011

Abu Dhabi: Primele zile


A doua zi m-am trezit la 6.45 (ora României 4.45), fac calm un duș la 7.20 cobor la masă până la 8 fără 20 termin de mâncat și cobor în holul hotelului. Realizez că am uitat ceva în cameră și în 5 min m-am întors holul hotelului. Era 8 fără un sfert și așteptam în fața recepției să mă ia cineva pe la ora 8 cum înțelesem eu din mailurile cu B. Ramprasad, persoana mea de contact. Se face 8, 8.05, 8.10, 8.15, 8.20 omul meu nimic. Măh ce naiba se întâmplă. Hotărât mă duc la recepție și spun că sunt de la Yokogawa Middle East și trebuia să vină cineva să mă ia și nu a apărut și… tipa de la recepție îmi spune că și ei sunt de la YME și așteaptă arătând către un grup de vreo 3 indieni. Mi s-a luminat fața. Nu eram singur. La un moment dat o mare de indieni apare și unul din ei mă întreabă:

–          Ești Florin Paltanea…
–          DA…
–          Din România …  ?
–          DAAAAA, eu sunt…
–          Eu sunt Mr. Ramprasad. Hai cu noi.

Si mă duc până la un TV(n.r. microbuz vechi la noi) marca Toyota (mașina utilizată națională aici) care era parcată în fața hotelului și începem să ne înghesuim. Deși fiecare avea locul lui, locurile erau atât de înghesuite, încât abia aveai loc. Am făcut o jumate de oră până la sediul Yokogawa din Abu Dhabi localizat în centrul industrial Musaffah și până la ora 9 jumate eram așezat deja la un birou și aveam și un calculator și începusem treaba. Este un sediu de 80 de birouri, așezate pe 2 rânduri, plus vreo câteva meeting rooms, confference room, și o cameră în capăt care este biroul unui japonez și al unui arab. Jos la parter are un ditamai staging area unde se construiesc cabinetele, iar cine știe stagingul din Olanda este cam la fel, poate puțin mai mare. Partea naspa e că deși am acces la internet, acesta merge foarte foarte prost, și nu am acces la absolut nimic. Este blocat tot, de la ziare până la mailurile personale. Singura pagină care am reușit să o încarc este cea a ziarului Prahova, în rest nimic nu merge.

Dar să lăsăm munca la o parte, pentru că nu vreau să aprofundez prea multe despre muncă, chiar dacă ea este cea care m-a adus pe aici așa că la ora 18 am terminat programul si Sriram, unul dintre colegi, m-a anunțat că voi pleca cu taxi-ul împreună cu alți trei colegi care pleacă de obicei cu taxi-ul. Abia așteptam să ajung la hotel să pornesc laptopul, să surfez pe net. Într-o juma de ora am ajuns la hotel dau drumu la laptop… caut reteaua… pauză. Incerc toate wireless-urile care le vedeam … parolate. Sun la recepție … și până la urmă îmi trimite pe cineva cu un cablu.

Țăranul din mine… vede o mufă care seamănă cu cablul de rețea (cea de telefon) și mai ales de nerăbdare o scoat și bag cablul acolo… și asteptam … să pornească. După 10 secunde îmi dau seama ce am făcut și repar greșeala. Vă dați seama ce disperat după comunicare eram.Reconectez telefonul și bag în următoarea priză. Surpriză acolo era doar locul unde se poate monta partea mamă a prizei, adică locul era gol. Și cum necazurile se țin lanț, cablul de rețea a rămas blocat… datorită clapetei care odată intrat funcționează ca un opritor. După o jumate de oră reușesc să scot cablul de rețea, și să-l conectez în priza corectă și aștept. Îmi apare Connected to Network 4… dar conexiunea cu internetul nu mergea. WTF…

După alte 20 de min, mai încerc odată, apăs să îmi încarce google-ul … și îmi apare pagina hotelului unde trebuia să mă loghez. Din fericire pentru mine aveam toate cele necesare și mă conctez. Deschid un alt tab la Mozilla și nu se încărca pagina. Din nou WTF… Intru din nou pe pagina hotelului și vad că scria jos. Vă rog atunci când ieșiti sa nu închideți pagina fără să vă delogați și pentru a putea naviga pe internet deschideți o nouă sesiune a browserului pe care îl folosiți pentru a naviga. Fac asta și SUNT ONLINE.

Din nefericire pentru mine opiniile pe care le-am citit pe internet referitoare la acest hotel sunt adevărate, adică hotel curat, camere mișto, personal amabil… INTERNET de cacao. Fraților ca să mă conectez la serverul de mail de la yahoo tre sa dau de vreo 10 ori și atunci dacă am noroc îmi apare pagina de logare la yahoo.

A doua zi îmi spusese un indian să fiu la ora 8 în lobby. După ce i-am așteptat pe ”pretenii mei” un sfert de oră la 8.20 am plecat în cautarea taxiului. Băh parcă erau un făcut. Nu oprea nici unu. Când în sfârșit a oprit unul am descoperit cu stupoare că pe lângă faptul că engleza lui era egală cu zero pentru un șofer de taxi național (n.r. aștia toți trebuie să cunoască engleza), conducea ca dracu… ca o persoană din Yoko RO cine cunoaște știe… și mai ales nu cunoștea unde trebuie să ne ducă. Și se plimba prin cartierul industrial al Abu Dhabi-ului așa aiurea, pe banii yoko-indianului. Până la urmă am ajuns la un mall și i-am zis să ne lase acolo… Am luat un taxi și am reușit să ajung la muncă în siguranță.

Deocamdată atât! Până la noi experiențe v-am pupat și să auzim numai de bine. Vă las cu o galerie foto de la hotel!

Reclame

Responses

 1. da n-ai cerut camera cu „suflet’ 🙂 ….ba ala de langa tv-ul ala e un autobuz dala vechi de pe la noi 🙂

  vezi ca ti-am postat doua poze cu nr-ul 7 ….cred ca te-ai prins 🙂

  • Abia astept 🙂
   Camera este ok, si da asta e singura imagine cu Toyota cu care mergem noi pe care am gasit-o. Inca nu m-am apucat de facut poze 😛

 2. Faina camera n-am ce zice! Cum ii injuri pe aia? In romaneste?..:))

  • Da asta a fost si impresia mea cand am intrat prima oara in camera. De injurat nu prea am de ce sa ii injur, dar daca as vrea sa ii injur cred ca in romaneste as face-o. Culmea fiind multi indieni, daca as injura in tiganeste cred ca ar intelege, deoarece rromi nostri sunt descendenti ai populatiei ce vorbesc limba Hindi din India.

 3. RROMII ISI AU ORIGINEA IN TRIBURILE AFGANE 🙂 D-AIA SUNT KANIKAZE :))))))))))))

 4. KAMIKAZE –-PARDON


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: