Publicat de: FlorinP. | iunie 5, 2010

Aventura la spital


Să vă spun ceva… să vă ferească domnul să aveți vreodată nevoie de medic în ROMÂNIA. Sunt 3 categorii de oameni pe care nu îi suport: MEDICII, AVOCAȚII, și nu în ultimul rând POPII. Cu toate astea ai nevoie de toți 3 în viată.

Când te îmbolnăvești ai nevoie de medic ca să te faci bine, când ai o problemă juridică și nu îți mai vezi capul de probleme, numai Dumnezeu știe ce bine e să ai lângă tine un avocat bun care să-ți aducă “alinare”, când te naști, căsătorești sau mori… cel care îți slujește creștinește este popa sau părintele cum doriți dumneavoastră.

Să revenim. Miercuri, pe data de 02.06.2010 a fost un caz când am fost nevoit să apelez la serviciul medical românesc. Aveam piciorul umflat la gleznă probabil datorită unei entorse și a trebuit să apelez la acest serviciu. Am plecat dimineată la medicul meu de familie și la ora 7.25 am ajuns pe plantație. Deși era cu programare… bătrâneii prezenți acolo începuseră să se certe… Eu am de la ora 8. Ba nu eu am de la ora 8 și voi intra primul. Niciunul nu știa că eu voi intra primul deși nu aveam programare… eram o “urgență”. Am intrat și verdictul a constat într-o trimitere către Spitalul Județean la serviciul de urgențe.

Am ajuns la “Urgențe” la ora 8.15, m-am înregistrat imediat și am așteptat ca să fiu chemat. Pe măsură ce minutele treceau la “recepția” acestui serviciu se prezentau din ce în ce mai mulți bolnavi care mai de care prezentând diferite maladii. Se făcuse ora 10.10 și pe mine încă nimeni nu mă băgase în seamă, probabil deoarece eu nu prezentam nici o urgență, deși după mine se prezentaseră persoane care păreau mult mai sănătoase decât mine și intraseră înăuntru. Și sincer vă spun eu eram în proporție de 95% sănătos.

Pe un panou în fața mea scria mare ”Vă rugăm nu influențați personalul pentru a avea prioritate… dacă starea dumneavoastră se agravează vă rugăm anunțați”. Și constat cu stupoare că starea mea chiar se agravase… adică glezna mea se umflase și mai rău și începuse să mă și doară. Daaaaa de atât am avut nevoie și m-am dus.

–          Mă scuzați doamnă, știu că nu prezint o urgență în comparație cu alții, dar piciorul meu se umflă și mai tare și a început să mă doară rău.
–          Luați loc vă rog când se va elibera un pat vă vom chema.
–          Multumesc!

Și am reușit prin această intervenție să fiu și eu băgat în seamă, pentru că am fost următorul chemat „înăuntru”. Și intru. Înăuntru stupoare… o sumedenie de paturi libere… dar eu sunt dus tocmai în fundul acelui salon lung la un birou în spatele căruia stăteau 2 tinerei cam de aceeași vârstă cu mine.

–          Da domnul Pântânea
–          Paltanea!
–          Da Paltanea… Ce ați pățit? mă întreabă unul din ei cu o scârbă și mai mare.

Și povestesc… și văd cum vine o soră medicală mai în vârstă cu un cărucior și mă ia de acolo și mă duce la raze. Mă iradiez și mă bagă pe urmă în sala de gips. Da ați citit bine sala de gips… chiar dacă aveai probleme chiar dacă nu aveai probleme tot acolo te băgau. Dar sincer să vă spun pe cine am văzut băgat acolo nu a plecat fără gips excepție făcând un nene căruia i s-a imobilizat brațul exact cum i se pune gips-ul, deci cam tot aia e.

Era ora 10.30 când am intrat în sala respectivă. După 10 minute în care am stat singur acolo asistentul sau doctorașul îmbrăcat în albastru care m-a preluat a venit la mine și mi-a zis că doctorul ortoped este într-o operație și trebuie să mai aștept pentru a îmi interpreta radiografia făcută. OK aștept nici o problemă… a fost răspunsul meu prompt.

Se deschid ușile apare un nene care avea genunchiul varză, părea că îi sărise rotula. La câteva minute apare o bătrânică care avea mâna ruptă, pe urmă un tinerel care și el avea mâna ruptă, un bătrân care avea piciorul rupt și nenea caruia i s-a imobilizat mâna.

Se făcuse 11.30 și încă din încăpere nu plecase nimeni. Apoi ca prin minune în 10 min au fost toți evacuați și mai rămăsesem doar eu. La ora 12 doctorașul și-a făcut apariția iar la 12.15 aveam piciorul în gips și dat afară de la serviciul de urgențe.

Deci a durat aproape 4 ore ca cineva să constate că am o amărâtă de entorsă iar piciorușul meu necesită o atelă gipsată. Fraților am avut de a face și cu sistemul sanitar din Olanda dar acolo în maxim 2 ore aveai toate analizele făcute și cu rezultatele interpretate. Nu știu oare când vom ajunge noi la asemenea performațe.

Oricum acum nu îmi mai rămâne decât să vă urez o zi extraordinară și să nu vă îmbolnăviți prea curând că este jale cu sistemul nostru sanitar.

NEWS FLASH.

În urma intervenției specialistului la 2 zile după, cel care mi-a dat și concediul medical, s-a constatat că entorsa mea s-a transformat în fractură nedeplasată (probabil ăsta este termenul pentru fisură) și că voi ține gipsul 3 săptămâni în loc de 2 cât era inițial. Asta este!

Reclame

Responses

 1. Cunosc o vorba , care suna asa : ” Cand esti sanatos ai multe vise , cand esti bolnav ai unul singur . ”

  Ps: sa te faci bine si sa nu fi trist se poate intampla oricui!

 2. Sunt de acord cu tine!!!…… Am fost si eu internata cu Stefan ptr o raceala banala care se putea trata acasa cu cateva medicamente, dar cum sunt o mama grijulie, am decis sa-l vada un medic si sa nu ii dau eu medicamentele.Proasta alegere am facut!…….
  Am ajuns la spital si mi-au cerut certificatul de nastere unde au vazut ca baiatul e nascut in Madrid….si m-au internat……..
  Au fost cele mai negre momente din viata mea, m-au speriat ca poate avea, bronsita, tbc etc……………nici nu-mi mai amintesc bine ca am inceput sa plang………..
  In fine, cand m-am linistit am sunat-o pe mama care a lucrat vreo 10 ani la Pediatrie in Spitalul Judetean si care are experienta si cu copiii si cu doctorii, mai ales cu doctorii……
  I-am explicat ce are copilul si mi-a zis sa ma duc acasa ca se trateaza cu niste sirop si putin ceai……si asa a fost in 2 zile Stefan n-a mai avut nimic. A fost doar o usoara raceala cu putina febra si era normal sa nu aiba pofta de mancare.
  Asta putea sa-mi zica si medicul, nu sa ma intrebe unde lucrez si ce face sotul meu in Spania!?!
  Dar asa functioneaza Institutiile in Romania……cu cat esti mai „sus pus” cu atat ai mai multe privilegii…..
  PACAT…….avem una dintre cele mai frumoase tari din Europa si nu numai. Credeti-ma pe cuvant!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: