Publicat de: FlorinP. | decembrie 29, 2009

Nasul


Prin NAS sau nasuri se înţelege acea parte proeminentã a feţei situatã între obraji, frunte şi gurã care ne serveşte nouã fiinţelor umane, şi nu numai, ca organ al respiraţiei şi mirosului. Unii dintre noi avem o cârmã mai micã, alţii o avem ceva mai mare şi atunci când ne întoarcem la 180 de grade chiar am secerat câteva persoane cu nasul.

În limba noastrã româneascã „lungul nasului” se traduce ca fiind capabilitatea unei persoane de a realiza ceva la un moment dat folosindu-se doar de propriile puteri, iar cel care nu vede mai departe de „lungul nasului”, este o persoanã mãrginitã.
Persoana care nu „îşi vede de lungul nasului” este o persoanã de care de cele mai multe ori trebuie sã te fereşti, adicã este acea persoanã care mereu întrece mãsura, dar care nu are ca scuzã bãutura, care nu este deloc cuviincios, care mai pe româneşte sare calul în tot ceea ce spune şi uneori face.


Toate bune şi frumoase, dar ce e cu asta pentru cã pânã la urma urmii fiecare din noi am sãrit calul şi nu ne-am vãzut lungul nasului, şi poate nu ne-am dat seama cã poate cel care a provocat un cutremur nu se aştepta şi la replici şi cã atunci când „o ardem în mişto-uri” trebuie sã ne gândim cã mişto-ul acela se va întoarce împotriva noastrã, şi mai exact trebuie sã ti-l însuşeşti ca şi cum l-ai fãcut tu mai devreme.
Dar nu tu o dai cu NASUL… pentru cã de la nas a plecat care acoperea cele douã gãurele… şi dacã ti se rãspundea la faza cu NASUL de la sfârşit … pãpuşa vezi cã nu am pãscut oile împreunã tot tu rãmâneai cu gura cãscatã. Dar nu am fãcut-o pentru cã sufereai şi mai mult şi nu îşi avea rostul. Oricum de acum fiecare cu NASUL lui.
Te-am pupat la fel ca Jean în „Nasul(e) dansez pentru tine”

Reclame

Responses

  1. treb sa zici ” va pupa Fane „

  2. Vorba unui „prieten”:”Domnule, te rog sa-ti masori cuvintele ca n-ai facut armata cu mine”!
    Eeee dracia dracului…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: